Adopsjon i media

17. oktober 2017, VG Nett

Foreldre til forsvunnet jente (3) har sluttet å samarbeide med politiet

Faren hevder Sherin Mathews (3) forsvant etter han forlot henne utendørs midt på natten for å straffe henne. Det var klokken tre på natten, 7.
17. oktober 2017, Seher

Kristian Krubel Djupnes: - Farmen -Kristian er singel igjen

Like etter endt opphold på Farmen -gården, røk forholdet. (Se og hør): I disse dager ruller Farmen over skjermene på TV 2, og Kristian Krubel Djupnes (21) er en av årets deltagere.
14. oktober 2017, Helseinfo

Underviste helsesøstre om adopsjon

adopsjon Adopsjonsforum Oslo, Akershus og Buskerud Mange adoptivfamilier opplever at det kan være stor variasjon i hvilket tilbud de får fra sin lokale helsestasjon når de kommer hjem med barn.
14. oktober 2017, VG Nett

Erik ute av Skal vi danse

Lørdag var alt lov på Skal vi danse. Etter dramatisk showkveld der Jorunn ble akutt dårlig, ble det klart at det er Erik Follestad Johansen som må pakke sammen danseskoene.
14. oktober 2017, VG Nett

Jorun Stiansen har aldri møtt sine fem biologiske søsken

I kveldens Skal vi danse er det én av deltagerne du bør holde et ekstra godt øye med, nemlig Marina Zalazar Franco (33). Marina hvem, sa du? Jo, vi kjenner henne nok best som det energiske sørlandsfyrverkeriet Jorun Stiansen.
14. oktober 2017, Helseinfo

"Adoptivforeldre bør få mer støtte"

KOMMENTAR: "Fra 2007 har jeg forsket på et utvalg adoptivfamilier, og resultatene viser at foreldrene gjør en veldig god jobb. Likevel mener jeg at adoptivforeldre bør få mer støtte i den første tiden sammen med barna.
14. oktober 2017, Seher

Farmen: - Farmen -deltakeren mistet lappen etter fyllekjøring

Kristian Krubel Djupnes gikk gjennom en vanskelig tid i livet - så møtte han politiet. (Se og Hør): I disse dager ruller årets sesong av Farmen over skjermene på TV 2, og flere av årets deltakere har allerede skapt overskrifter.
13. oktober 2017, Faktisk.no

Hva vil det si å være etnisk norsk?

Norske medier og debattanter omtaler til stadighet personer eller gruppers etnisitet, både i krimsaker, diskusjoner om religion og i saker om kultur og verdier. Men hva bestemmer egentlig en persons etnisitet?
12. oktober 2017, TV2

Her får Tannah (11) vite at hun blir adoptert

Den grenseløse gleden hos Tannah (11) som får vite at hun får ny familie, smelter hjerter verden over. Tannah Butterfield (11) går i sjetteklasse på American Heritage School i South Jordan, Utah.
09. oktober 2017, Lindesnes Pluss

Holder basar for Uganda og India

Adopsjonsklubben i Mandal inviterer lørdag til basar i Frelsesarmeens lokaler. Pengene går til et skoleprosjekt i Uganda og et barnehjem i India.
09. oktober 2017, Radøy kommune

Sissel skal leia felles barnevern

Sissel Mary Frotjold (46) har fått jobben med å leia prosessen med å samkjøra eit felles barnevern for Lindås, Meland og Radøy. | Oppdatert 09. oktober 2017 Prosjektleiaren er alt i gang med jobben, med kontor i rådhuset på Manger.
09. oktober 2017, KK

Overvektige sliter med å få barn: - De sitter på kontoret mitt og gråter

Kvinner med høy BMI kan ha store problemer med å bli gravide. Mange lykkes aldri.
08. oktober 2017, VG Pluss

Makeda Dyhre: Stolt av å være fra Afrika og Norge

Det er på tide å flytte hjemmefra. Etter Stjernekamp-sjokket er Makeda Dyhre (24) klar for å gå sin egen vei - og drømmer om å møte sin biologiske mor. Solen står høyt på himmelen over labyrinten av rekkehus i nabofeltet i Asker.
06. oktober 2017, Stavanger Aftenblad - Login

Det store søskenmysteriet

Søskenlikhet er ingen selvfølge. Sannsynligheten for at biologiske søsken blir så like som Andrea (7) og lillesøster Maylene (5), er meget liten. Maylene myser inn i ansiktet på storesøsteren Andrea. - Jo, vi er ganske like.
03. oktober 2017, ABC Nyheter

Dette må du vite om kontantstøtte

Kan du jobbe? Bruke dagmamma? Ha delt omsorg? Her er alt du må vite om kontantstøtte. Hva er kontantstøtte? - Kontantstøtte er en ordning for foreldre med barn mellom ett og to år, eller for adoptivbarn frem til barnet begynner på skolen.
03. oktober 2017, Vi over 60

Bør det være en aldersgrense for å bli far?

Artikler Familie Helse Av Linn Merete Rognø Fars alder kan utgjøre helserisiko for barnet, ifølge forskning.
03. oktober 2017, Kristiansand Avis

Aida slo tilbake

Tiden etter det skuffende Paralympics i Rio har vært tøff for Aida Husic Dahlen. Men etter helgas EM-gull i Slovenia er humøret på topp. SLOVENIA: - Jeg er kjempefornøyd.
03. oktober 2017, Nye Meninger

Farvel solidaritet?

Langt borte er ikke mer, sa Thorvald i sitt foredrag. Som barn var jeg også returnerbar. Og som min sønn så presist formulerte: Nei, det er ikke redselen for å miste mine egne privilegier som gjør meg opprørt over gjenvalget av de blåblå.
02. oktober 2017, Radikal Portal

Et bekymringsløst barn finner sin plass

I en tid fylt med motsetninger og urokan veien til ekstreme bevegelser være kort for barn og unge. Kampen mot rasisme og ekstremisme starter derfor hjemme, i barnehagen ogpå skolen.
01. oktober 2017, VG Nett

Aida (26) slo tilbake etter Rio-fadesen og tok EM-gull

Aida Husic Dahlen (26) var utrøstelig etter å ha blitt feid ut av Rio-lekene. Lørdag fikk hun sin revansj: EM-gull i Slovenia. Evigunge Tommy Urhaug tok bronse blant herrene. - Det er så fantastisk deilig, sier gullvinneren til VG.
29. september 2017, Aftenposten - Login

Likestillingsombudet vil todele foreldrepermisjonen

Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm mener det bør endres drastisk i dagens regler for foreldrepermisjon. Det kommer frem i et høringssvar til Barne- og likestillingsdepartementet.
28. september 2017, Bergens Tidende - Login

Tiltalt barnehageassistent: Ble selv misbrukt som barn

33-åringen har innrømmet overgrep mot fem barnehagegutter. I retten fortalte han om en vanskelig oppvekst og at han selv ble misbrukt som gutt.
27. september 2017, NRK

Mannen som Trump kaller drittsekk

Først da Donald Trump rettet sitt raseri mot ham fikk Colin Kaepernick den rasedebatten han så lenge har ønsket. @petteroh Journalist Colin Kaepernick var en mann som var i ferd med å tape. Hans rasismeprotest var nærmest død.
27. september 2017, Østlands-Posten Pluss

Mors største ønske var at de begge skulle vokse opp. Så døde hun.

Dette er Biadgelign og Bayeshat fra Etiopia og Jåberg. Nå har det gått 17 år siden de to foreldreløse barna satte sine bein på norsk jord.
27. september 2017, Trønder-Avisa

Fant familien etter 30 år

I en pappeske på et fortau i millionbyen Bogotá ble Arild Juan forlatt av moren. 30 år og mye detektivarbeid senere kunne steinkjermannen endelig omfavne to søstre og hilse på en rekke onkler og tanter.
26. september 2017, NRK

Srilankisk adopsjonsskandale - Nyheter - NRK Søk Vi følger nå Srilankisk adopsjonsskandale

Tusenvis adoptert bort med falsk ID Tusenvis av spedbarn fra Sri Lanka skal ha blitt solgt til adopsjon i Europa med falske dokumenter på 80-tallet.
26. september 2017, NRK

Tusenvis adoptert bort med falsk ID

Tusenvis av spedbarn fra Sri Lanka skal ha blitt solgt til adopsjon i Europa med falske dokumenter på 80-tallet.
26. september 2017, NRK

Sri Lankas myndigheter: Innrømmer ulovlig adopsjon av barn til Europa

Tusenvis av spedbarn skal ha blitt solgt til adopsjon i Europa med falske dokumenter. - Vi har tatt kontakt med vår representant, som vil undersøke dette gjelder adoptivbarn i Norge, sier daglig leder i Adopsjonsforum.
26. september 2017, NRK

Mulig srilankisk adopsjons-skandale

Opp mot 11.000 barn fra Sri Lanka er angivelig blitt solgt ulovlig til adopsjon i Europa på 80-tallet, med falske papirer. Det innrømmer Sri Lankas myndigheter i et hollandsk dokumentarprogram. Danmark undersøker nå saken, skriver DR.
25. september 2017, Rørosnytt

Klubbscena populær hos stand up-komikere

Torsdag 5. oktober blir det Stand Up med Rasmus Wold og Ole Soo på Ungdommens Hus Røros. Dette er et samarbeid mellom fritidsklubbene i Os, Røros og Holtålen, klubbkretsen som består av Os Fritidsklubb, Ungdommens Hus Røros og Allak'en Holtålen.
24. september 2017, Tønsbergs Blad Pluss

Etter en skade som knuste fotballkarrieren, ble Kidane skuespiller i en forestilling som er utsolgt helt fram til jul

Kidane Gjølme Dalva fra Melsomvik har gått fra fotballspiller til skuespiller. 27-åringen debuterer i disse dager i The Book of Mormon på Det Norske Teatret i Oslo.
24. september 2017, Dagbladet

Jerry Lewis: - Komikerlegenden utelot sine seks sønner fra testamentet

Skal ha kuttet alle bånd. (Dagbladet): 20. august døde den amerikanske komikeren og skuespilleren Jerry Lewis. Han døde i sitt eget hjem i Las Vegas, 91 år gammel.
24. september 2017, KK

- Følelsen av å komme til verden, og bare bli gitt bort av den som skal elske deg mer enn noe annet, har gjort meg svært sårbar

Moren til Jorunn forlot henne da hun ble født. De fleste barn som kommer til verden er høyt ønsket, og allerede fra første stund har de et sterkt bånd til sin mor.
23. september 2017, VG Pluss

Silje Nergaards lykkepille

Jonah (7) fra Etiopia fikk et trygt hjem i artistfamilien til Silje Nergaard (51). Etter det hun selv beskriver som en klassisk 40-årskrise, er Nergaard akkurat der hun vil være i livet.