Adopsjon i media

17. september 2018, Dagbladet

Metoo - Woody Allens kone snakker ut: - Jeg visste at livet mitt var over

I 1997 giftet hun seg med sin tidligere stefar. Nå snakker hun for første gang ut om oppveksten, anklagene, og Metoo-stormen rundt ektemannen.
14. september 2018, Seher

Charlize Theron: - Viste familielykken på strandferie - Se og Hør

«Monster»-stjernen vil gi ungene sine en bedre barndom enn den hun selv fikk. Oscarvinneren Charlize Theron (43) har funnet lykken. De to små hjerteknuserne hennes, døtrene Jackson (6) og August (3), gir livet mening.
12. september 2018, Dagsavisen

Full rolle med promille

«Don't Worry, He Won't Get Far on Foot» føles skuffende ufullstendig som en kunstnerbiografi, men fungerer finfint som reklamefilm for Anonyme Alkoholikere.
12. september 2018, Spania i dag

«Stjålet baby» møtte sin egen mor

Ana Belen Pintada var en av flere tusen babyer som ble stjålet fra sine egne mødre på sykehuset og gitt bort til andre på 1960- og 1970-tallet. Babyene havnet hos nonner, ugifte kvinner og ikke minst til folk som stod Francos regime nær.
11. september 2018, Norges Høyesterett

Samtykke til adopsjon av fem år gammel gutt

Høyesteretts dom 11. september 2018, HR-2018-1720-A, (sak nr.
11. september 2018, Romerikes Blad

Mannen i speilet - en forestilling om psykisk helse

Alexanders liv Alexander setter ord på manges følelser, i den suksessfulle forestillingen "Mannen i speilet" som nå endelig kommer til Stavanger.
11. september 2018, P4

Kraftig økning i kunstig befruktning

Stadig flere ber om hjelp til å få barn. I 2017 ble det utført assistert befruktning på norske par 5825 ganger. Det er nesten en dobling siden 2007, da det var 3130 tilfeller av assistert befruktning, såkalt in vitro-befruktning.
11. september 2018, TV2

Han kan bli Sveriges neste statsminister

Ulf Kristersson (54) har vært leder for Moderaterna i knapt ett år. Nå kan han bli Sveriges neste statsminister. Søndagens valg i Sverige ga ingen umiddelbare svar på hvem som skal styre landet de neste fire årene.
10. september 2018, Romerikes Blad

Er vi lykkeligere i Norge?

RB-blogger Anja Leela Hageler er i Sri Lanka for å bli kjent med sin biologiske familie. MER: Les alle bloggene til Anja her! Det er mange farer her i jungelen hvor jeg bor.
09. september 2018, Kvinnheringen

- Kreften knuste draumen min

Kvir du deg og utset legebesøk og livmorhalsprøve? Eg skriv dette for å minna deg på kor viktig det er med jamnleg sjekk hos legen. På den måten kan du unngå smertene eg har opplevd. Eg fekk leva vidare, men livet blir aldri det same.
07. september 2018, Eidsvoll Ullensaker Blad

- Livet er ikke kjørt selv om du har selvmordstanker

Helt siden hun var fire år har Lena-Maria Haugerud (47) levd med selvmordstanker. Nå er målet å bli 50. - Mennesker må takle å høre at jeg synes at livet er vanskelig og at jeg innimellom ønsker å dø, sier hun.
07. september 2018, ABC Nyheter

Konservativ veteran vil helt til topps

Ett år etter at han ble partileder for Moderaterna, er det bare én plan som gjelder for veteranen Ulf Kristersson: Å bli Sveriges nye statsminister.
07. september 2018, Minerva

Når perfekte barn blir det største statussymbolet

«Vår vesle» på Det Norske Teatret er hjerteskjærende, troverdig og svært gjenkjennelig for middelklassen i 2018. Mari er 29 år og har akkurat fullført kunstutdannelsen sin.
07. september 2018, Bok365

Irland for utstøtte

John Boyne har skrevet en murstein av en roman om hvordan det er å leve som enslig mor og homofil i det tyvende århundrets Irland. Det er ikke spesielt hyggelig.
06. september 2018, Rushprint

Adel Khan Farooq med internasjonal politisk sportsdokumentar

Foto: Det blir mer personlige historier fra grassmatta enn selfies i The Green Team. Internasjonale sportsdokumentarer med politiske implikasjoner er ikke hverdagskost her til lands.
06. september 2018, Vennesla kommune

Miljøarbeideren på Skarpengland skole - se det smilet!

Kristine Lie (47) er miljøarbeider ved Skarpengland skole - og for et godt miljø hun skaper rundt seg! - Hun er helt fantastisk. Skriv fint om henne, sier kollega Janne Hulløen som kommer forbi.
06. september 2018, P4

Norge dømt i barnevernssak

Norge brøt menneskerettighetene i en barnevernssak der en mor ble fratatt foreldreansvaret for sønnen sin i 2008. Det har den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg fastslått.
06. september 2018, ABC Nyheter

EMD: Norge har brutt menneskerettighetene i barnevernssak

Norge har brutt menneskerettighetene i barnevernssak, konkluderer menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg i en enstemmig dom.
06. september 2018, Avisa Nordland

Regnbue is the new black

Kanskje burde 17. mai-sangstrofen endres til «det er Norge i rødt, oransje, gult, grønt, blått, indigo og fiolett». For landet vårt er mangfoldig. Langt mer mangfoldig enn lover og regelverk er lagt opp til.
30. august 2018, NRK

Disse kjemper om makten i Sverige

Kampen om velgerne i Sverige har aldri vært så intens som under årets valgkamp, og nå slår kjente allianser sprekker. Dette er partilederne som kjemper om makten.
24. august 2018, Morgenbladet

Fra konseptene

Bendik Wolds Canada Dry er en halvt satirisk og halvt sentimental roman om et beskyttet, men besværlig liv i Norges hovedstad. Annonse En gang tidlig på 2000-tallet dukket en ung og uredd wonderboy opp i det norske litterære miljøet.
23. august 2018, Vårt Land

Kvinners opprør på filmduken

Yang Shu slåss mot det kinesiske regimet, Sibel mot sosial kontroll i den tyrkiske landsbyen. Sterke kvinner preget filmene i Locarno nylig.
22. august 2018, Dagbladet

Babyen ble forlatt i en telefonkiosk. 64 år seinere er mysteriet løst

- Barna hadde hørt denne dype, mørke hemmeligheten til min biologiske mor, men de var ikke sikre på om den var sann eller ikke. Det var en tidlig januarmorgen i 1954 at to menn fant et lite spedbarn i en pappeske.