Adopsjon i media

16. mars 2018, På Høyden

Hjernemannen

Njord V. Svendsen journalist På Høyden Programstyrt forsking bremsar vitskapen, meiner hjerneforskar Kenneth Hugdahl. Han har meir tru på dei ville ideane. Kenneth Hugdahl Fødd 15.
13. mars 2018, Dagbladet

Ingvar Kamprad: - Ikea-kongens testamente: Slik skal milliardarven fordeles

Har offentliggjort Ingvar Kamprads eget ønske. (Dagbladet): I slutten av januar gikk Ikea-gründer Ingvar Kamprad bort, 91 år gammel.
13. mars 2018, Korsets Seier

Mistet fosterbarn i påskeharetvist

Ekteparet Baars var fosterforeldre for to barn da konflikten rundt påskeharen oppsto. Paret kjøpte sjokolade og påskedrakter til fosterbarna, men de vegret seg for å fortelle barna at påskeharen finnes i virkeligheten.
13. mars 2018, VG Nett

Svenske Eduardo fikk barn med thailandsk surrogat: Nå slår han seg opp i Norden som direktør i surrogati-selskap

STOCKHOLM (VG) Eduardo Afonso (47) mener kritikere til surrogati tar feil når de argumenterer for at det å bære frem noen annens barn mot betaling er utnyttelse.
10. mars 2018, Bok365

Krimheltenes tilblivelse

Gunnar Staalesen ville lage en norsk vri på Raymond Chandlers privatdetektiv. Unni Lindell trengte en mann, mens Jørgen Brekke måtte ha en politimann til å rydde opp i det bibliotekaren Siri Holm rotet seg borti.
10. mars 2018, VG Nett

Nei til surrogati

Surrogati er ikke til barnets beste og bør fortsatt forbys. VG Helg forteller i dag den tragiske historien om den indiske kvinnen Mona Quereshi som etter å ha båret frem fire egne barn, i 2012 ble surrogat for et norsk par.
08. mars 2018, Stortinget Saker og Publikasjoner

Vedtak til lov om endringer i barnevernloven mv. (bedre rettssikkerhet for barn og foreldre)

vedtak til lov om endringer i barnevernloven mv. (bedre rettssikkerhet for barn og foreldre) I I lov 17. juli 1992 nr.
08. mars 2018, Fylkesmannen i Vestfold

Fortsatt mange adopterte som søker opplysninger om sine biologiske foreldre

I 2017 mottok Fylkesmannen i Vestfold i alt 21 henvendelser med spørsmål om opplysninger om biologiske foreldre. Flertallet av henvendelsene omhandler adopsjoner fra 1950- og 1960-årene.
07. mars 2018, Bistandsaktuelt

Har 39 barn - og flere blir det

UTEKONTORET: For Jonny Mydland skulle det bare være et kort opphold i Keyna. Nå er det blitt en livsstil som gjennom årene har handlet om hundrevis av barn. Han driver barnehjem sammen med kona.
06. mars 2018, Babyverden

Rekordlav fruktbarhet

Aldri før har fruktbarheten i Norge vært så lav som i 2017. Med 56 600 fødte barn, er samlet fruktbarhetstall nå på 1,62 barn per kvinne.
05. mars 2018, Utrop.no

Adoptert og akseptert, men ingen farget rasist

Når jeg selv fikk et nysgjerrig spørsmål om min bakgrunn, så hjalp det ikke å dra noen små gloser på aymara eller fortelle om Pizarro. Jeg måtte lage meg mitt eget språk og tilpasse det ovenfor andre.
01. mars 2018, Romsdals Budstikke

Vidar Nisja har vært gjennom et helt spesielt halvår

Lille Bård griper spontant etter en rørt og stolt pappa langt inne i mobilen, langt borte, på treningsleir med Sandnes Ulf i Spania.
28. februar 2018, Forskning.no

Deprimerte foreldre trenger støtte fra andre

Deprimerte foreldre sliter med barneoppdragelsen. - Det er på tide at vi retter mer oppmerksomhet mot familiens nettverk når mor eller far sliter, mener norsk forsker.
26. februar 2018, Sørnett

Jakten på noe mer

førte Hans Christian Eide inn i en lang kamp mot rusen. Møte med Jesus rettet livet hans. Foto: Mats Tertnes Februar 2006 var Hans Christian Eide så langt nede at han tok overdose på heroin i en leilighet i Bergen.
26. februar 2018, Dagens Perspektiv

Adoptivbarn strever med å finne identiteten sin

- Hvor kommer barn fra? Spør lille Christin. Hun slår seg til ro med at hun kom med Bastøfergen. Inntil hun blir litt eldre, og flere spørsmål presser på. Christin kjenner på annerledesheten.
23. februar 2018, TV2

Sylvia og Trond klager tvangsadopsjon inn til menneskerettsdomstolen

Trond og Sylvia Ensby fortsetter kampen for å beholde sønnen sin etter at barnevernet besluttet å tvangsadoptere ham bort.
21. februar 2018, Haugalandnytt

- Ikke bær på sorgen alene

KRISTIANSAND: Maren Flotve Reme fra Skudeneshavn vokste selv opp med tre søsken og har alltid tenkt at hun skal ha mange barn. Hun startet som trillepike i gaten allerede da hun var fem år gammel og passet på barn gjennom hele oppveksten.