Adopsjon i media

23. april 2017, Dagbladet Pluss

Julie (14) var gutt - nå gleder hun seg til å bli kvinne. - Alle brikkene har falt på plass

Som 11-åring forsto Julie at hun er født i feil kropp. Julie Slevigen (14) fra Sande i Vestfold tilbrakte sine første leveår i Colombia, og het Juan David.
21. april 2017, Aftenposten - Login

Aldri dansk nok

Damark har i flere år hatt Nordens strengeste innvandringspolitikk. det er ikke bare populært. Nå har 150.000 dansker engasjert seg i folkeaksjonen Venligboerne Innvandringsdebatten i Danmark er mer polarisert enn noen gang.
21. april 2017, Ringerikes Blad Pluss

- Dette handler ikke bare om meg

- Adopsjon handler like mye om dem som adopterer, og ikke minst dem som tar valget med å gi bort barnet sitt, sier Marianne Frisvold (44).
21. april 2017, Dagbladet

De ble invitert inn bak dørene på barnehjemmet. Synet som møtte dem var sjokkerende

- De blir behandlet som planter. (Dagbladet): Bilder fra et barnehjem i den hviterussiske hovedstaden Minsk vekker nå oppsikt over hele verden etter at nesten 100 underernærte barn ble oppdaget.
21. april 2017, Stella

- Jeg måtte velge mellom å få behandling og gå gravid selv, eller ikke å bli mor i det hele tatt

Eggdonasjon: Hvordan kan noe som føles så riktig for de involverte, føles så galt for andre? Nydelige lillemor, sier Nina Jensen til den én måned gamle datteren som pludrer på armen hennes.
21. april 2017, Rushprint

Directors Cut: Hjertestart

I artikkelserien Directors Cut lar vi norske filmskapere med egne ord beskrive intensjonen bak en film og velge ut klipp for Rushprints lesere.
19. april 2017, Drammens Tidende

Hvor er du fra?

Det ble ikke en påskeferie uten at jeg fikk spørsmålet Hvor er du fra?. Denne gangen i Wien, på en indisk restaurant, spørsmålet ble stilt av en mann jeg delte bord med. Han kunne snakke tysk, engelsk, dari, persisk og hindi.
19. april 2017, KK

- Jeg er vokst opp i et hjem hvor vi ikke klemte hverandre. Jeg kan ikke huske at moren min ga meg en klem

Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen vokste opp i den lille bygda Misvær i Bodø, og ble gravid som 14-åring - det har satt sine spor. Hun er blitt kalt Jernkvinnen og Norges svar på Donald Trump, og det er ikke uten grunn.
19. april 2017, Journalen

Dette mener partiene om assistert befruktning for enslige

56 prosent av nordmenn vil ikke at Staten skal åpne for assistert befruktning for enslige kvinner. Men hva mener partiene?
19. april 2017, Ringerikes Blad Pluss

På leting etter biologiske røtter...

Fra mødrehjemmet Ae Ran Won; en av mødrene Marianne møtte, Marianne, tolken og mor Grete. Inntrykk: Mariannes mor på metroen i Seoul. Det ble mange inntrykk i en fremmed kultur.
18. april 2017, Vårt Land

Nordmenn avviser at staten skal betale for singel-befruktning

Sverige har hatt tilbodet i eitt år. Danmark i ei årrekkje. I Norge seier Stortinget nei. Men no vil Arbeidarpartiet at også single kvinner skal få hjelp av staten til å bli mødrer.
18. april 2017, Vårt Land

Betalte 150.000 for å bli aleinemor

Nina Wester meiner Stortinget seier nei til assistert befruktning til single kvinner fordi dei folkevalde drøymer seg tilbake til familien som mor, far og barn.
18. april 2017, Dagbladet

Hvis foreldrene ikke har høyere utdannelse, tar sjelden barna det. Kanskje er det følelser som styrer?

For mange akademikerbarn er det en selvfølge at de skal bli studenter. Men hva med dem som ikke har disse forventningene? Barnehagebarna som plukker blåveis i påskeskråningene synes å ha alle muligheter foran seg.
16. april 2017, Vestnytt Pluss

Fra nasjonal til lokalpolitikk og omvendt

LESARINNLEGG: 11. september er det stortingsvalg, og valget har mer å si for den lokale hverdag enn det en liker å tro. - Spiller det noen rolle hvem som har flertall? Er ikke en statsminister en statsminister uansett hvilke parti den kommer fra?
16. april 2017, Dagbladet Pluss

Cathrine og Hein var det eneste paret i venneflokken uten barn. Ønsket om barn tok etter hvert over hele livet

Etter en tre år lang adopsjonsprosess kom endelig Armin (5) inn i livet deres. - Jeg kjenner at jeg lever. Vi fyller dagene med opplevelser og nyter å være sammen som familie.
15. april 2017, Bergensavisen

BA mener: Ligg dokker sammen og gjørr nokke!

Lavere fødselsrater bør føre til politisk nytenking om familien. Kvinners fødealder går opp. Fruktbarheten går ned. Resultatet er at det i fjor ble født færre barn enn året før.
13. april 2017, NRK

Færre utenlandsadopsjoner til USA

Antall barn som blir adoptert til USA fra andre land gikk ned med fem prosent i fjor. 5372 barn ble adoptert fra utlandet i 2016, viser tall fra utenriksdepartementet. I 2004 ble 22.884 barn adoptert fra andre land.
13. april 2017, Dagbladet

Manchester By The Sea - Hevder Oscar-belønt film inspirerte par til å drepe handikappet adoptivsønn

To timer etter at adoptivforeldrene så Manchester By The Sea var Jeffrey (16) død. (Dagbladet): Spoiler-advarsel! Hvis du ikke vil vite handlinga i Manchester By The Sea bør du slutte å lese nå.
12. april 2017, VG Nett

Statsadvokat: Oscar-belønnet film inspirerte foreldre til å drepe barn

Et amerikansk ektepar kopierte en drapsmetode fra den kritikerroste filmen Manchester by the Sea, da de drepte sin 16-årige adoptivsønn i februar.
07. april 2017, NRK Rogaland

Nå kan barn av adopterte få mye informasjon

Regjeringen foreslår ny adopsjonslov. - Store, markante og positive endringer, mener forening for adopterte.
07. april 2017, Dagbladet

Pierce Brosnan, Eggstokkreft: - James Bond -stjerna mistet kona og dattera til kreft: - Ser ikke på begeret som halvfullt

Pierce Brosnan kjenner stadig at sorgen tar overhånd. (Dagbladet): Bøkene og filmene om den hemmelige agenten James Bond, alias 007, har fått en hel verden til å bite negler.
07. april 2017, TV2

Silvina (32) avslørte foreldrenes mørke hemmelighet på Facebook

Én detalj var det som skulle til for at Silvina Martinez Pintos fikk bekreftet sine mistanker. Det var bare en tilfeldighet som gjorde at Silvina Martinez Pintos' (32) liv ble snudd opp-ned.
06. april 2017, KK

Marit Gjellestad (32) har en sjelden diagnose: - Jeg kan ikke forstå hvorfor vi ikke skal ha rett til å leve

Turners syndrom rammer kun jenter. Mange foreldre velger å ta abort om barnet har denne diagnosen, noe som er helt uforståelig for Marit.
06. april 2017, Innherred

Basar for barn i Romania

Arrangerer basar for fjerde gang. Lørdag arrangerer Verdens Barn avdeling Nord-Trøndelag basar på Arken. Verdens Barn driver med adopsjon som hovedsak, men også mye hjelpearbeid.
06. april 2017, Trd.by

Barne- og likestillingsdepartmentet foreslår 50/50-deling av foreldrepermisjon. Politikerne er ikke enige

NTNU-forsker Elin Kvande er en av forfatterne bak familienmeldingen. Hun mener at tiden er moden for full likestilling - men politikerne er ikke enige. I disse dager holder samtlige av landets partier landsmøter.
06. april 2017, Tidens Krav

Er noe av dette viktig for deg når du skal gå til Stortingsvalg?

Mange mener KrF er på gli i viktige verdispørsmål. De verdiene partiet ble grunnlagt på, ligger også i bunn i dag. KrF er partiet som har Menneskeverd i sentrum Familiepartiet. KrF er familiepartiet, viktig å gi alle barn en trygg oppvekst.
05. april 2017, Barne- og likestillingsdepartementet

Ny adopsjonslov

Regjeringa foreslår ei ny og betre strukturert adopsjonslov, som er enklare å forstå for brukarane. Det vert også foreslått fleire viktige endringar i den nye lova. - Gjeldande adopsjonslov er over 30 år gammal og uoversiktleg.
04. april 2017, Dagsavisen

- Solveig Hornes uttalelser får meg til å tenke på situasjonen for uekte barn for hundre år siden

Åpne Høyres leder Helge Ytterøy L'orange tar til motmæle mot Barne- og likestillingsminister Solveig Hornes uttalelser mot stebarnsadopsjon av surrogatbarn.
04. april 2017, Norge IDAG

Horne avviser stebarnsadopsjon etter surrogati

Når barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) legger fram ny adopsjonslov, blir det uten noe forslag om stebarnsadopsjon etter surrogati.
04. april 2017, Nye Meninger

De statsløse barna

Vi må se på mulighetene for å regulere surrogati, slik at barna som fødes på denne måten kan få en avklart juridisk situasjon.
03. april 2017, Vårt Land

Ville heller hatt en annen jobb

Mange norske surrogatibarn er født i India. De fleste surrogatmødrene ville heller tatt en annen, dårligere betalt jobb, men slike jobber var ikke tilgjengelige. Legen Nayna Patel sjekker en gravid kvinne på Akanksha Clinic.
03. april 2017, Vårt Land

Avviser adopsjon etter surrogati

Adopsjonslova er 30 år. Familieminister Solveig Horne (Frp) legg no fram ny lov. Ho seier tvert nei til adopsjon etter surrogati, men lyttar til Tore på sporet.
03. april 2017, Adresseavisen

Horne avviser stebarnsadopsjon etter surrogati

Når barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) legger fram ny adopsjonslov, blir det uten noe forslag om stebarnsadopsjon etter surrogati.
02. april 2017, NRK Rogaland

Adopterte krever mer informasjon om biologiske foreldre

I dag er adopsjonsloven 100 år gammel. - Utgått på dato, mener adopterte Alf Berg Henriksen (66). Han og andre adopterte ønsker bedre vern for å få ut viktig informasjon om sitt biologiske opphav.
01. april 2017, Ringerikes Blad Pluss

Mona fra Åsa skrev brev til moren som adopterte henne bort

- Jeg klarer ikke å holde ut tanken på om jeg skulle gitt bort min sønn. Klarer det ikke i min villeste fantasi, skriver Mona Grenne Banterla i boken Jeg ønsker deg et vakkert liv. Boken er en samling brev fra biologiske mødre i Sør-Korea.
01. april 2017, Fædrelandsvennen - Login

Adopterte tre barn på egen hånd

Enslige Iril Schau Johansen har adoptert tre barn fra Kina. To av dem var førskolebarn da de kom til Voss. - Det har gått kjempefint, sier hun. - Jeg kjente det med en gang, at hun var min.
30. mars 2017, Ålesund kommune

Nyheter fra Ålesund kommune

Dagskurs om tilknytningsforstyrrelser Fredag 5. mai blir det dagskurs i tilknytningsforstyrelser og tilknytningsterapi med psykologspesialist Joachim Haarklou.
30. mars 2017, Bergens Tidende - Login

Adopterte tre barn på egen hånd

Enslige Iril Schau Johansen har adoptert tre barn fra Kina. To av dem var førskolebarn da de kom til Voss. - Det har gått kjempefint, sier hun. - Jeg kjente det med en gang, at hun var min.
29. mars 2017, Vårt Land

Venstres ledelse splittet om surrogati

Venstre kan skrive historie og bli første parti som vedtar en åpning for surrogati. Ledertrioen er splittet og havner i åpen kamp.
29. mars 2017, Dagsavisen

Vil flagge verdispørsmål høyere

I 2013 sa Venstre nei til surrogati. Under helgens landsmøte snur partiet hvis Guri Melby og Trine Skei Grande får det som de vil.