Adopsjon i media

23. mai 2018, Barne- og likestillingsdepartementet

Høring: Endringer i regelverket om foreldrepenger

Barne- og likestillingsdepartementet sender i dag på høring utkast til endringer i regelverket om foreldrepenger. Departementet foreslår å utvide mødre- og fedrekvoten til 19 uker ved 80 prosent uttak.
21. mai 2018, DinSide

Venter du barn eller har barn i barnehage i 2018?

Her er endringene det er verdt å vite om. Reglene som påvirker alt fra hvor lang foreldrepermisjon man kan ta til hvor mye det koster å ha barna i barnehage, endrer seg stadig.
14. mai 2018, Gamer.no

Et mobilspill litt utenom det vanlige

Dette er et spill du virkelig bør prøve. Lebensborn var et program satt igang av Adolf Hitler for å få opp en fallende fødselsrate i Tyskland. Dette innebar blant annet hjem der enslige mødre kunne føde og oppdra barn.
13. mai 2018, Seher

Charlize Theron Ønsket aldri å føde mine egne barn - Se og Hør

Adopsjon har alltid vært skuespillerens soleklare førstevalg. Skuespiller Charlize Theron (42) er i disse dager aktuell med filmen «Tully».
13. mai 2018, Journalen

Frivillighetsturismens bakside

Antall foreldreløse barn i Kambodsja har gått ned, men antall barnehjem og barn som bor i dem har økt. Det skjer parallelt med at turistindustrien vokser.
12. mai 2018, Rana Blad

Lars Nerdal vant konkurranse med filmprosjekt om hvordan han ble tatt imot som adoptivbarn i Rana

Åtte prosjekter var med i pitchekonkurransen som foregikk foran jurymedlemmene Kalle Løchen og Tone Johnsen i Fredrikstad kino.
04. mai 2018, Vårt Land

De troendes vokter

Ed Brown pleide å ha en tro uten tvil. Nå er det noe av det mest skremmende han ser. - Da jeg var 25 ville jeg frelse hele verden. Men troen min hadde ikke så mye plass til Gud, det var egentlig bare meg. Jeg tok feil.
30. april 2018, ABC Nyheter

Ville adoptere bort tre ukjente barn - og avskjære dem kjempearv

Ved hjelp av en adoptivfar og 55.000 kroner i månedlig barnebidrag har Kristian Siem kjempet for å forhindre tre hemmelige småbarn milliardarv - og at dramaet skulle nå offentligheten.
30. april 2018, Blikk

25 år siden Partnerskapsloven

ble partnerskapsloven vedtatt. I august samme år var Kim Friele og Wenche Lowzow et av de første parene som inngikk partnerskap i Oslo rådhus. Partnerskapsloven, lov om registrert partnerskap av 30.
27. april 2018, Nordre Aker Budstikke

Veldig imponerende: Rekorden var på 86.000 kroner, den ble så til de grader knust i år!

Det var en av lærerne som hadde en idé om hvordan man kan samle inn penger til en god sak. DISEN: - Rekorden fra tidligere innsamling var på 86.000 kroner. Nå viser siste telling at vi har fått inn hele 240.798 kroner i år.
27. april 2018, Spania i dag

54 år etter fødselen fant Enrique sin mor

Enrique Vila er i dag en lykkelig mann, men det har ikke alltid vært slik. Enrique har nemlig først etter 54 år etter fødselen blitt gjenforenet med sin mor og øvrige familie. I 1964 kom Enrique til verden på General Hospital i Valencia.
26. april 2018, NRK

Menneskerettighetsdomstolen ga Norge medhold i ny barnevernssak

Norge krenket ikke menneskerettighetene da en kvinne ble fratatt omsorgen for sine to døtre, mener Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.
26. april 2018, NRK

Norge frikjent i EMD

Den europeiske menenskerettsdomstolen har konkludert med at Norge ikke har krenket menneskerettighetene i en barnevernsak. En kvinne av irakisk opprinnelse ble fratatt omsorgen for to døtre, som senere ble bortadoptert mot hennes vilje.