Adopsjon i media

23. mai 2017, Telen Pluss

Gutter alvorlig brannskadd i rødglødende masse

To små somaliske gutter er alvorlig brannskadet på hender og føtter. I ettermiddag tråkker Walk & Run på Notodden til for å hjelpe de to guttene i landet som ikke har ekspertise på brannskader. Flere hundre vil løpe og gå rundt Torvet.
23. mai 2017, Adresseavisen

Slik får du råd til å være lenger hjemme med barna

Det er særlig to feller å gå i. Foreldre har i dag rett til lønnet permisjon i tilsammen tolv måneder i forbindelse med fødsel. I tillegg til disse tolv månedene,
20. mai 2017, Minerva

Misforstått liberalisme

Kunstig befruktning reiser langt flere spørsmål enn om man er liberal eller konservativ. Hva kjennetegner et liberalt samfunn? For enkelhetens skyld kan vi si at det er et samfunn hvor kardemommeloven råder.
17. mai 2017, Forskning.no

Dette mener ungdommer at det betyr å være norsk

Elever i videregående skole er uenige om hva det vil si å være norsk. Og selv om de føler seg norske, opplever mange at de ikke får lov til å være det.
16. mai 2017, Montages

Hjertestart (2017)

Hjertestart bekrefter Arild Andresen sevner somskuespillerinstruktør, med Kristoffer Joner somautentisk og moralsk forkvakletfrontfigur.
16. mai 2017, VG Nett

Faren er at det rammer barna

Kommentar Akkurat i det vi trodde barnevernets rykte ikke kunne bli verre, kom avsløringene om stiftelsen som har tjent seg rik på fosterhjem.
13. mai 2017, Gudbrandsdølen Dagningen Pluss

Konsert hjemme i bygda der han vokste opp

Sondre Mulongo Nystrøm vokste opp i Øyer. En begavet ung idrettsutøver, men også en talentfull sanger og musiker. Denne helga er han tilbake. Søndag kveld gir han under artistnavnet sitt, Sondrey, konsert i hjembygdas kirke.
10. mai 2017, Bergensmagasinet

- Ikke la overgriperen vinne

Alexander Skadberg (23) hadde en tøff oppvekst, med seksuelt misbruk, rus og en alkoholisert far. Nå reiser han landet rundt med en forestilling om psykisk helse, der han tar utgangspunkt i de vonde opplevelsene fra egen barndom.
06. mai 2017, Harstad Tidende Pluss

Julio's store dag

Han sto da han ble døpt som toåring. Lørdag sto Julio like stødig da han ble konfirmert i Harstad kirke. Lørdag klokken 10.30 ringte kirkeklokkene for 15 ungdommer i Harstad menighet.
05. mai 2017, Apollon

Surrogatmødre i India: - Noe av meg lever videre i barnet

Det første norske forskningsarbeidet om kommersiell surrogati er fullført. BRUDD MED NORMER: De felste surrogatmødrene holdt svangerskapet hemmelig.
04. mai 2017, Dagbladet

The Family - Yoga-læreren Anne stjal barn, bleket håret deres og kledde dem identisk for at de skulle være med i sekten The Family

I sekten var det én regel som gjaldt: - Gjør alt hun sier. (Dagbladet): For noen var Anne Hamilton-Byrne en yogalærer med hang til plastisk kirurgi. For andre var hun leder for The Family, en sekt på rundt 500 voksne medlemmer.
04. mai 2017, Dagsavisen

Sympatisk for småspurver

En koselig, vaniljemild dataanimasjon som retter seg mot yngre barn; med en frisinnet holdning til dem som er annerledes.
04. mai 2017, Filmfront

Anmeldelse av Richard Storken

Richard er en foreldreløs spurv som vokser opp i en storkefamilie, og tror derfor at han er en av dem. Når storkene skal trekke sørover mot Afrika om høsten må de forlate Richard, for en liten spurv vil ikke overleve den lange reisen.
03. mai 2017, TV2

Trenger du hjelp til å finne familiemedlemmer?

TV 2-programmet Sporløs søker deltakere til ny sesong. I Sporløs kan du få hjelp til å finne foreldre, søsken eller andre familiemedlemmer som du av ulike årsaker ikke har kontakt med.
03. mai 2017, Nye Meninger

Hva med livet etter adopsjon?

De aller fleste fagfolk innrømmer at det er behov for et kompetanseløft i adopsjonsfeltet. Jeg var rundt 11 år og stod på rommet. Moren min hadde nettopp lukket døra bestemt etter å ha fortalt meg at jeg fortjente mer juling enn mat.
01. mai 2017, Halden Arbeiderblad Pluss

For 52 år siden fant Erna lille Gabrielle på en trapp

Over 50 år etter at misjonæren fant den lille, utsultede babyen på en trapp i Pusan i Sør Korea, møtte svenske Gabrielle Svedle og Erna Moen (91) hverandre igjen i Halden.
30. april 2017, Nye Meninger

En barnebok om barn som varsler om vold"SAMIRA BLIR HENTET AV BARNEVERNET

Mange barn som opplever vold fra sine omsorgspersoner utvikler utviklningstraumer, derfor trenger vi varslere som Samira i denne boken Jeg har skrevet 3 barnebøker og alle barnebøkene har en ting til felles og det er at alle barna i bøkenene
30. april 2017, Stavanger Aftenblad - Login

40 år med demonstrerende mødre

Med hvite sjal på hodet har de argentinske Mødrene på Maiplassen i 40 år krevd svar på hva som skjedde med sønnene og døtrene deres.
28. april 2017, Dagbladet Pluss

Anders Magnus tar seg ikke nær av kritikken. Han mener derimot at flere journalister bør gjøre som ham

- Jeg synes vi har fått i gang en viktig debatt, og det er jeg stolt av. Så får jeg heller bare ta kritikken som følger med, sier han. - Jeg er ikke redd for å skape litt rabalder.
28. april 2017, VG Pluss

Kampen om surrogati: Når mamma kalles eggedamen

Mens nesten 40 prosent av oss mener surrogati bør bli lovlig, vedtar KrF i helgen at de skal bekjempe industrien. - Det er viktigere å være et godt menneske enn hvilket kjønn du har, sier foreldrene til surrogatbarna Knut og Tord.
26. april 2017, NRK Rogaland

Fortviler over manglende oppfølging av utenlandsadopterte

Barn som er adoptert fra utlandet, har økt risiko for en rekke lidelser. Flere etterlyser et kompetansesenter for å gi dem og foreldrene bedre hjelp, men regjeringen sier nei.