Morgenkaffe med Adopsjonsforum høsten 2022

Dato: 18.11.2022
artikkelbilde
Bli med på digitial morgenkaffe! Vi ønsker å være tilgjengelige uansett hvor du er i prosessen. Det kan være mange grunner til å ta en prat. Kanskje ønsker du informasjon eller være en del av en samtale om et adopsjonsfaglig tema. Digital morgenkaffe er et møtepunkt hvor vi samles rundt et tema knyttet til adopsjon. Her ønsker vi å skape et rom for å lytte til erfaringer, kunnskap og sammen reflektere og bli litt klokere. Vi oppfordrer til å stille spørsmål og dele erfaringer. Morgenkaffen er hver andre fredag fra kl. 8.00- 8.45 på teams.

Digital morgenkaffe med Adopsjonsforum, annenhver fredag fra kl. 8.00- 8.45

Vi er nå i gang med vår 4. sesong med  morgenkaffe annenhver fredag. Under ser du temaer som er bekreftet andre er under planlegging. Har du tips til gjester eller tema, hører vi gjerne fra deg! Vi diskuterer ikke enkeltsaker i dette forumet. Du kan forlate møtet når du selv vil. 

 

30.09.2022: Tema: Adopsjon av 4-5 åringer. Gjest: Jim Lysgård, far og familieterapeut. Ble pappa til en 4 åring. Deler erfaring og kunnskap om prosess, tilknytning og grensesetting.

14.10.2022: Tema: Hvordan møte barn i sorg og ivareta barn i en sorgproses. Gjest: Audun Mo, psykiatrisk sykepleier og forfatter av boken Det finnes ingen enkel måte å si det på , en fortelling om sorg, savn og håp.

28.10.2022.Tema: Adopsjon, opprinnelse og identitet. Gjest Anna Guwer er adoptert og jobber som saksbehandler med etteradopsjonsarbeid ( Post Adoption Services) hos den svenske adopsjonsforeningen Adoptionscentrum. Unders denne morgenkaffen reflekterer vi over adopsjon, opprinnelse og identitet og hvor ulikt dette kan oppleves for den enkelte adopterte. Hvordan er det viktig at vi som foreldre møter barn / ungdom i deres søken etter sin identitet?

11.11.2022: Tema: Rasisme rammer også adopterte!  Vi ser kortfilmen adopsjon og rasisme og reflekterer sammen. Hva gjør filmen med deg som er adoptert, vordende forelder, forelder til barn eller ungdom, besteforelder? Ta gjerne med nettverket ditt (både familie, barnehage og skole) og delta i samtalen.

25.11.2022: Tema: Boken Adoptert fra Kina- fortelleinger til våre tapte mødre. Gjester: Ragnhild Brattlien og psykolog Mee Raa Lee . Denne morgenkaffen er relevant uavhengig av hvilket land du er adoptert fra, har adoptert fra eller skal aoptere fra. I boken forteller ungdommer og unge voksne adoptert fra Kina om hvordan hverdagen er for dem. Hvorfor er det viktig at ulike historier og erfaringer kommer fram? Hva er det viktig å reflektere over og forberede seg på i forkant av en adopsjon i et forebyggende perspektiv?

09.12.2022: Gjest: Indira Liseth, toppidrettsutøver paralangrenn. Tema: Indria skrev kronikken Bygge relasjon i Adopsjonsforums medlemsblad nr. 3. Indira har også delt sin historie i sommer i P2, NRK. Ved å lytte til Indira kan vi lære mye om betydningen av å se hverandre, betydningen av relasjon, kommunikasjon, utholdenhet i å søke hjelp og betydningen av idrett kan bety for psykisk helse.

 

Vi oppfordrer til å sende inn spørsmål på forhånd! info@adopsjonsforum.no Dette både fordi vi ønsker å besvare/ta opp det dere har behov for, og fordi noen av møtene legges opp til samtale/intervju/refleksjon og for at gjestene skal kunne svare best mulig.

 

Hvis du ønsker å delta, sender du en e-post til info@adopsjonsforum.no med ønsket dato for deltakelse, og så sender vi deg lenke til digitalt møte i Teams. Du trenger ikke å ha Teams fra før. Du må bare klikke på lenken du mottar 

Håper vi ses! 

 

Del med andre: