Bufdir vurderer anbefaling om midlertidig stans av adopsjoner

Dato: 14.11.2023

Kjære alle medlemmer!

Vi har i ettermiddag mottatt følgende e-post fra Bufdirs avdelingsdirektør, Kristin Steinrem:

«Jeg vil med dette informere dere om at vi jobber med vurdering og mulig anbefaling om midlertidig stans av utenlandsadopsjoner til Norge så lenge arbeidet til granskningsutvalget pågår. En slik vurdering har vi jobbet med siden i sommer og den vil bli sendt departementet før jul. Vi har ikke informert om dette utad tidligere, men informasjonen er i dag gitt til VG under et intervju Bufdirs direktør hadde med dem i morges. Jeg ønsker derfor å orientere dere før saken kommer på trykk, slik at dere er orientert.».

Adopsjonsforum har ikke blitt informert om noe av det som kommer frem i e-posten.Det er svært beklagelig at vi mottok denne beskjeden så sent at vi ikke rakk å informere våre søkere som er i en aktiv adopsjonsprosess.Da vi mottok e-posten startet vi umiddelbart arbeidet med å informere våre medlemmer, men få minutter senere var saken allerede publisert.

Vi understreker at vi ikke har noe spesifikk informasjon om hva vurderingen og anbefalingen til Bufdir vil innebære, men ønsker å være til stede for å gi støtte til dere som trenger det. Adopsjonsforum har bedt om et snarlig møte med Bufdir og barne- og familieminister, Toppe.

Vi har forståelse for at dette skaper uro og bekymring og skal gjøre så godt vi kan for å ivareta dere som blir berørt av dette. Har du behov for å komme i kontakt med oss ber vi om at du sender oss en e-post på info@adopsjonsforum.no, så kontakter vi deg så snart vi har mulighet.

Del med andre: