Ketil Lehland utnevnt til ridder

Dato: 21.04.2015
artikkelbilde
Den 26. februar 2010 ble Adopsjonsforums tidligere daglige leder og nå pensjonert seniorrådgiver, Ketil Lehland, utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Utmerkelsen fikk han for sin innsats for å fremme barns rettigheter, særlig gjennom internasjonal adopsjon. Avisa Vårt Land har nylig portrettert han som "Adoptivfar til 7000".

Publisert første gang 14.04.2010

– Han har bidratt betydelig til oppbyggingen av adopsjonsarbeidet i Norge. Han har også bidratt til oppbyggingen av samarbeidsorganisasjoner i Norden og i Europa, understreket fylkesmannen i Buskerud, Kirsti Kolle Grøndahl, i sin tale før utdelingen av medaljen.

Ketil Lehlad startet som daglig leder av Adopsjonsforum i 1982 og gikk av som seniorkonsulent i 2009.

Barns rettigheter
Grøndahl roste videre Lehlands innsats for å forsvare barns rettigheter og hans vektlegging av regler og internasjonal kontroll.

– Lehland har en stor del av æren for at Norge er et av landene i verden som har flest adopterte i forhold til innbyggertallet, påpekte Grøndahl.

Overrekkelsen av medaljen foregikk i lokalene til Adopsjonsforums sekretariat. Staben i sekretariatet, landsstyret og representanter fra lokallagene, samt representanter fra Verdens Barn, InorAdopt og Bufdir var til stede.

Rørt ridder
Etter en høytidelig overrekkelse av medaljen, ble det både taler og sang til ære for den nyutnevnte ridderen, som selv ble litt rørt. Og Ketil, som også fylte 68 år på utdelingsdagen, takket sine mangeårige medarbeidere både i Adopsjonsforum og i de andre foreningene.

– Denne prisen kom fullstendig overraskende på meg. Men når jeg står her i dag, må jeg si at jeg liker det, sa en smilende og litt småstolt veteran innen adopsjonsverdenen.

Etter hvert venter det audiens hos Kongen.

Du kan lese mer om utnevnelsen på Kongehusets hjemmeside.

Lørdag 20. mars 2010 hadde avisa Vårt Land også et portrettintervju med den nyslåtte ridder Ketil under overskriften "Adoptivfar til 7000". I hans tid som daglig leder i Adopsjonsforum fikk ca. 7000 barn ny familie i Norge, mens det totale antallet i dag har passert 8 700.

Del med andre: