Ungt boksetalent

Dato: 05.04.2015
artikkelbilde
Andreas Volden Evensen er profesjonell bokser i fjærvekt (fotokilde: Fanclub-bilde på Facebook)
Andreas Volden Evensen (24) fra Haltdalen i Sør–Trøndelag ble fredag 26. mars interkontinental mester i fjærvekt proffboksing i World Boxing Organisation (WBO) under en kamp i Finland. Han slo thailandske Peesaddang Kiatsakthanee (populært kalt Sot Sor Veerapol) på knockout i sjuende runde. Andreas er adoptert fra Colombia til Norge.

Publisert første gang 07.04.2010

Du kan lese mer om kampen mot thailenderen i Aftenposten her og i VG her.

Andreas Volden Evensen har også egen fanclub på Facebook.

Andreas har tatt samfunns– og idrettsvitenskap ved NTNU i Trondheim. I tillegg til det, satser han 100 prosent på boksekarrieren, og trener opp mot 30 timer i uka. Emnet han valgte til sin bacheloroppgave var vold i idretten. Men den kampsporten han selv driver var ikke tema. Proffbokseren tok for seg vold på fotballbanen. Til VG–nett fortalte han at han hadde valgt ut tre ulike caser: To fra norsk fotball og et fra Premier League.

Studien av vold på fotballbanen endte med en skriftlig oppgave på 26 sider, og etter muntlig framlegging etterpå fortalte sensorene at han hadde snakket seg opp til beste karakter. At han fikk A på eksamen samtidig som han satset boksing, imponerer treneren hans.

– Dette er helt fantastisk. Å klare en A på en bacheloroppgave i tillegg til den treningsmengden vi har, det sier mye om Evensen som person. Å klare å snakke seg opp til en A på den måten er jo flott i utgangspunktet, sier Evensens trener, Helge Wærøy til VG–nett.

En annen ung adoptert fra Colombia som også har gjort karriere som profesjonell bokser er Cecilia Brækhus fra Bergen. Hun er allerede verdensmester to ganger (WBA og WBC) og planlegger å ta den tredje tittelen gjennom WBO. Du kan lese mer om dette i VG her.

Del med andre: