- Som å delta på en fødsel og samtidig ha Norsk Tipping på tråden

Dato: 12.05.2015
artikkelbilde
Kristoffer Hopsdal og Kristin Myhrvold Hopsdal adopterer en sønn fra Sri Lanka i serien
Det uttaler Kristoffer Hopsdal om det å bli adoptivfar i TVNorges nye serie: «Ønskebarn». Serien, som omhandler internasjonal adopsjon, har premiere høsten 2014.

Publisert første gang 06.06.2014

Serien gir et nært og realistisk innblikk i hvordan det er å gjennomgå en adopsjonsprosess, og hvorfor norske foreldre velger denne måten å få barn på. Innspillingsteamet har fulgt fem par og én enslig adopsjonssøker gjennom hele prosessen. Søkerne har adoptert fra ulike norske adopsjonsforeninger og ulike land, deriblant Colombia og Etiopia. Adopsjonsforum er en av partene som har bidratt i planleggingen av serien.

Serien er innspilt av produksjonsselskapet Mastiff på oppdrag fra TVNorge.

– Det har vært en krevende produksjon, innspillingen har tatt like lang tid som adopsjonsprosessene vi følger, sier prosjektleder for Ønskebarn, Astri Lundberg i en pressemelding fra TVNorge.

Et interessant innblikk
– Jeg er takknemlig for at adoptivforeldrene har sluppet oss så tett innpå seg i denne svært krevende tiden i deres liv. De måles og analyseres av fremmede personer for at myndighetene skal kunne avgjøre om de er skikket til å bli foreldre. Dette blir et interessant innblikk i en svært omfattende prosess, og resultatet er en viktig programserie som skildrer noe nært, sårt og ekte, fortsetter Lundberg.

– Det var enormt stort å motta telefonen om at vi var blitt tildelt et barn. Jeg visste mens jeg snakket at denne telefonsamtalen var begynnelsen på mitt nye liv. Det kan beskrives som å være med på en fødsel samtidig som du har Norsk Tipping på tråden, sier Kristoffer Hopsdal som i serien adopterer et barn fra Sri Lanka.

Serien har premiere høsten 2014, men konkret dato foreligger ennå ikke.

Del med andre: