Wendy's + adopsjon = sant!

Dato: 18.06.2014
artikkelbilde
Dave Thomas (1932-2002)
Wendy's er USAs og verdens tredje største hamburgerkjede. Selv om den ikke er så kjent i Europa som sine større konkurrenter, finnes det 9.900 Wendy's i USA og andre land. Den første Wendy's ble åpnet i 1969 av Dave Thomas.

Og hva har så dette med adopsjon å gjøre? Jo, Dave Thomas var selv adoptert gjennom en innenlandsadopsjon. Dave var glad for de mulighetene dette hadde gitt ham, og ble selv en ivrig forkjemper for adopsjon. Han ivret spesielt for at eldre fosterbarn skulle få en permanent familie gjennom adopsjon.

I 1992 startet Dave Thomas en stiftelse som arbeider for denne målsettingen – "Dave Thomas Foundation for Adoption".  Stiftelsen har bidratt til å gjøre adopsjon bedre kjent og akseptert i USA. Selv om USA topper listen over antall gjennomførte internasjonale adopsjoner, med over 20.000 pr år, er det enda flere innenlands adopsjoner i USA – drøyt 50.000 hvert år. Allikevel er det fortsatt mer enn 115.000 fosterbarn i USA som venter på adoptivforeldre. Dave Thomas døde i 2002, men Wendy's fortsetter å støtte stiftelsen med flere millioner dollar i året.

Wendy's er oppkalt etter datteren til Dave Thomas. Logoen til Wendy's viser fortsatt et bilde av en jente med røde fletter. Hun er slett ikke ulik en annen rødhåret jente som i likhet med Dave Thomas startet livet som "mappebarn", nemlig Pippi Langstrømpe.

Del med andre: