Adopterat från annat land

Dato: 05.01.2016
artikkelbilde
Boken gir et viktig innblikk i bakgrunn, lovverk og historiske fakta, rikt illustrert med bilder. Her kan adopterte finne mye informasjon om hvorfor de ble adoptert.

Anmeldt av Torill Juvet Hermansen

«Adopterat från annat land» handler om den svenske adopsjonsforeningen Adoptionscentrums arbeid gjennom mer enn 30 år. Boken er delt i to deler og gir i den første delen en fin beskrivelse av årsaken til at barnehjemsbarn blir adoptert over landegrensene og hvorfor internasjonal adopsjon er et godt alternativ for barn uten familie. Forfatterne gir innsikt gjennom små historier, og fortellermåten bærer tydelig preg av deres engasjement og varme omtanke for barna. «Barnhem ar inte et hem. Varje barn behøver en egen familj», står det i boken. Dette er selve grunntanken i all internasjonal adopsjon til tross for at man flytter barn fra en kultur til en annen.

Boken gir et viktig innblikk i bakgrunn, lovverk og historiske fakta, rikt illustrert med bilder. Her kan adopterte finne mye informasjon om hvorfor de ble adoptert.
Den siste delen av boken er faktabasert informasjon om alle de 62 landene hvor Adoptionscentrum har arbeidet med adopsjon. Forfatterne har hver og en jobbet med internasjonal adopsjon i flere tiår og øser av sin enorme kunnskap om dette feltet som har endret seg dramatisk det siste tiåret.

Boken anbefales varmt til alle som er berørt av internasjonal adopsjon – først og fremst de adopterte og deres familier, men også til alle som er engasjert innenfor dette fagfeltet: myndighetspersoner, ansatte i adopsjonsorganisasjonene samt helsepersonell som arbeider med adopterte barn.

Forfattere: Ann-Charlotte Gudmundsson, Annika Grünewald,
Monica Lind og Kerstin Paues Odqvist
Forlag: Vulkan, www.vulkanmedia.se
Kategori: Faktabok
Utgivelsesår: 2015

Del med andre: