Når jeg blir storebror

Dato: 29.04.2015
artikkelbilde
Boka «Når jeg blir storebror» behandler potensielt vanskelige tema på en sinnrik, ivaretakende, morsom og lett forståelig måte.

«Når jeg blir storebror» handler ikke direkte om adopsjon, men det kommer fram indirekte at de to små barna i handlingen er adopterte, siden de har en annen hudfarge enn foreldrene. Boka handler om venting på å få småsøsken og de forandringene dette kan innebære. Å få et søsken gir både gleder og bekymringer hos de minste: «Vil mamma og pappa ha tid til meg etter at det nye søskenet har kommet?» 

Forfatter og illustratør Elisabeth Moseng har tilegnet boka sine to egne barn, som er adoptert fra Sør-Afrika. Boka er beregnet for aldersgruppen 1 år +

Nysgjerrighet og undring
«Når jeg blir storebror» er raskt gjennomlest, da den fremfor alt er en bildebok. Men får en barnet med på lesningen, er det mange detaljer å oppdage i Mosengs sjarmerende, uttrykksfulle og fargemettede illustrasjoner. Detaljer som lett kan tenkes å vekke både nysgjerrighet og undring hos de aller minste. Med en tydelig teksting kan boka kanskje også tilby en «første smak» på bokstaver og innlæring av visse ord. 

Boka behandler tema som potensielt sett kan være vanskelige, på en sinnrik, ivaretakende, morsom og lett forståelig måte. Boka kan slik sett fungere som et redskap til å snakke om det vonde eller bekymringsfulle sammen med litt eldre barn. «Når jeg blir storebror» byr således på en meningsfull og morsom lesestund både for liten og stor. Den kan også være kjekk for for småtassene å bla i på egen hånd. Anbefales!

Les mer om "Når jeg blir storebror her".

Omtalt av Mia Gill Kristiansen, redaktør for Adopsjonsforums medlemsmagasin.

Del med andre: