Engler i vann

Dato: 07.05.2015
artikkelbilde
En onsdag i september blir Malin Fors tilkalt til et av de finere nabolagene i Linköping. Et gift par er funnet myrdet i boblebadet sitt. Deres fem år gamle adoptivdatter Ella er forsvunnet.

Søket etter den lille jenta blir intensivt, og Malin og hennes kollegaer dras inn i en situasjon der grensene er utydelige. Det viser seg snart at lille Ella var adoptert fra Vietnam. Ekteparet kunne ikke få egne barn, og adopterte Ella fra Vietnam, der Patrick Aldergren hadde jobbet. De kunne by på både kjærlighet og penger, og gjorde alt for sin lille Ella.

Mange vestlige land stanset adopsjoner fra Vietnam etter flere tilfeller av at barn ble kjøpt eller kidnappet for å selges til rike, vestlige par. Hva med Ella, var hun resultatet av en legitim adopsjon? Adoptivfaren hennes har satt i gang sin egen etterforskning.Det viser seg snart at lille Ella var adoptert fra Vietnam. Ekteparet kunne ikke få egne barn, og adopterte Ella fra Vietnam, der Patrick Aldergren hadde jobbet. De kunne by på både kjærlighet og penger, og gjorde alt for sin lille Ella. Mange vestlige land stanset adopsjoner fra Vietnam etter flere tilfeller av at barn ble kjøpt eller kidnappet for å selges til rike, vestlige par. Hva med Ella, var hun resultatet av en legitim adopsjon? Adoptivfaren hennes har satt i gang sin egen etterforskning.

Dette er Mons Kallentofts sjette roman og den første i en ny serie med Malin Fors i hovedrollen.

Les mer om «Engler i vann» her.

Del med andre: