Adopsjon i media

12. november 2018, Adresseavisen

Støtten til barnefamilier må bli mer treffsikker

I stedet for å øke barnetrygden for alle, uansett inntekt, bør pengene brukes slik at de bedre treffer dem som trenger det aller mest. En massiv økning av barnetrygden, slik KrF nå krever, er både kostbart og lite effektiv.
10. november 2018, Klassekampen

Når kroppen brister

Målbærende: I sin nye roman skriver Brit Bildøen fremragende om møtet mellom menneske og system. ANMELDELSE I de tette buskene utenfor vinduet begynner det å bli stille nå.
04. november 2018, Fædrelandsvennen

Svensk OL-vinner «frustrert og forbannet» over kommentarene: - Alle kan ikke få barn

Anna Haag frykter toppidrettskarrieren kan påvirke fertiliteten. Men støttes bekymringen av forskning? Tidligere i år besluttet det svenske skiparet Emil Jönsson Haag (33) og Anna Jönsson Haag (32) å legge opp. Samtidig.
04. november 2018, Dagbladet

Anna Haag og Emil Jönsson - Langrennsparet reagerer på babyspekulasjonene: - Blir så jævlig irritert

De tidligere langrennsløperne er heller ikke sikker på om de kan få barn. I sommer satte langrennsparet Emil Jönsson Haag (33) og Anna Jönsson Haag (32) skiene i boden for godt.
03. november 2018, NRK

Bioteknologirådet frykter DNA-tester kan misbrukes

Bruken av DNA-analyser blant slektsforskere øker. Bioteknologirådet mener bruken reiser en rekke etiske spørsmål, og at informasjonen du gir fra deg kan videreselges.
01. november 2018, Minerva

Frihet til å være sårbar

Surrogati: Staten bør ikke garantere for at en avtale om å føde et barn for noen andre er bindende. I artikkelen Nok formynderi! Tillat surrogati!
30. oktober 2018, FriFagbevegelse.no

Reglene for sikkerhetsklarering har blitt for strenge, mener UD-ansatte: - Flere erfarne dyktige folk har mistet klareringen

NTL-tillitsvalgt Magnus Aasbrenn (45) i NTL UD er bekymret for utviklingen der mange erfarne kolleger mister sikkerhetsklareringen. Han er redd UD dermed mister mangfold og internasjonal kompetanse.
27. oktober 2018, Politiforum

Hjemreisen

25 år etter at han ble adoptert bort, dro politibetjent Idar Helland tilbake til India for å møte sin biologiske mor igjen. Han reiser med enveisbillett, den fire år gamle gutten som 18. oktober 1994 ankommer Fornebu lufthavn i Oslo.
26. oktober 2018, NRK

Når veien til barnet stenges

Brit Bildøen skriver sterkt og innlevd om menneskelig avmakt, sinne og avklaring. «Tre vegar til havet» må være en merkestein i forfatterskapet. Kroppen. Staten. Eksilet.
26. oktober 2018, Dagsavisen

Nordisk filmløft

Islandsk talent stoler litt for mye på egne påfunn.
25. oktober 2018, Bok365

Tre skjebner i én

Et avslag på en adoposjonssøknad fører en kvinne ut i galskap og stalker-virksomhet. Brit Bildøens nye roman bygger på egne opplevelser, men tar en vri som absolutt ikke er selvopplevd.
23. oktober 2018, ABC Nyheter

Forskning: Foreldre kan påvirke om barnet utvikler atferdsproblemer

Ny studie viser at barn som får mindre varme fra foreldre og strengere oppdragelse er mer aggressive og mindre empatiske.
23. oktober 2018, Forskning.no

Foreldre kan påvirke om barnet utvikler atferdsproblemer

Ny studie viser at barn som får mindre varme fra foreldre og strengere oppdragelse er mer aggressive og mindre empatiske.
22. oktober 2018, Forskning.no

- Foreldre betyr noe i barns liv, men de gjør ingen forskjell

Hvis foreldre tror at de kan forandre barn gjennom oppdragelsen, tar de helt feil. Det viktige foreldre gir barna er gener, mener Robert Plomin. Professoren er psykolog og forsker på atferdsgenetikk ved King's College i London.