Besøk fra Madagaskar

Dato: 07.09.2017
artikkelbilde
Det var god stemning da gjestene fra Madagaskar fikk møte mange av barna som er adoptert fra landet.
I slutten av august hadde Adopsjonsforum besøk fra Madagaskar. Myndighetene i landet ville vite mer om hvordan det går med barn som er adoptert derfra.

Delegasjonen fra Madagaskar besto av Éliane Paulette Randriamorasata fra Madagskars sentralmyndighet ACA, Kolo Seheno Wilson Rajaoarison som erAdopsjonsforums representant i landet og barnedommer Vololoniaina Tiana Emmanuelle Rakotonirina (fra venstre til høyre av de voksne i bildet). 

Gjestene fra Madagaskar hadde bl.a. møte med den norske sentralmyndigheten for adopsjon - Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) - og med sekretariatet i Adopsjonsforum. Besøket var avslutningen på en rundreise til Sverige, Danmark og Norge.

Torsdag 31. august kom mange Madagaskar-familier for å treffe gjestene på Adopsjonsforums kontor. Delegasjonen fikk snakke med familiene og fikk også se bilder og videoer om hvordan de adopterte barna har det i Norge. Etter at samarbeidet med Madagaskar ble gjenopptatt er det adoptert 20 barn fra Madagaskar til Norge. Mellom 1988 og 1990 kom det også 7 barn som nå er voksne.

Les mer om adopsjon fra Madagaskar her.

Del med andre: