Veiledning for adoptivforeldre med barn i skolealder

Dato: 19.06.2018
artikkelbilde
Meld deg på samtalegruppe for å kunne støtte og hjelpe barnet ditt bedre. (Illustrasjonsfoto)
Er du mamma eller pappa til et barn som er adoptert – bli med i en samtalegruppe!

Barn trenger trygge, tydelige og kjærlige foreldre som vil det beste for barnet sitt. Dette kan av og til være en utfordring! For å støtte barnet gjennom vanskelige perioder i livet er kontakten mellom foreldre og barn viktig. I ICDP*) jobber vi med det.

Dette er for deg som:

  • er nysgjerrig på hvordan du kan få et enda bedre forhold til barnet ditt
  • er interessert i hvordan du kan støtte og hjelpe barnet ditt
  • vil vite hvordan andre foreldre løser utfordringer
  • har lyst til å dele tanker og ideer med andre

Praktisk gjennomføring:

Vi inviterer deg til å delta i en foreldregruppe for barn mellom 5 – 12 år. Det er gratis å delta på kurset og du trenger ikke å ha noen forkunnskaper. Gruppen møtes hver mandag over 10 ganger, og ledes av ICDP-veilederkandidater som til daglig jobber med adopsjon.

I en gruppe med 6 – 8 deltakere får du hjelp til å finne gode løsninger for deg og ditt barn via samtaler og øvelser. Det vil bli gitt hjemmeoppgaver som du kan prøve ut sammen med barnet ditt. Vil du vite mer om ICDP gå inn på nettsiden til Bufdir (www.bufdir.no). 

Oppstart: den 3. september 2018, fri uke 40

Tid: Mandag kl. 14.00 – 16.00

Sted: Kanalveien 18, Inngang B, 2004 Lillestrøm

Påmelding før 31. juli 2018. Ta kontakt med Sanja Buljubasic på tlf. 466 16 897/e-post sanja.buljubasic@bufetat.no.

 

Sanja Buljubasic

ICDP veilederkandidat

 

 

Åse Britt Hansen

ICDP veilederkandidat

 

Roxana Camilla Nymoen

ICDP veilederkandidat

*) International Child Development  Program (ICDP) er et enkelt, helsefremmende og forebyggende program som har som mål å styrke omsorgen og oppveksten for barn og unge. Det retter seg mot omsorgsgivere og skal styrke deres omsorgskompetanse. ICDP-programmet ble utviklet av professorene Karsten Hundeide og Henning Rye ved Universitetet i Oslo. ICDP-programmet er anerkjent og benyttet av bl.a. UNICEF og WHO.

OPPDATERING PR 19.JUNI 2018:

Det er gledelig å kunne meddele at kurset er fulltegnet, samtidig som det er mulig å sette seg opp på venteliste. Dessverre betyr dette også at det er mange som ønsker kurset, uten at det er kapasitet nok.

Til dere som bor for langt unna, og derfor ikke har hatt mulighet til å delta – vi oppfordrer dere til melde interesse til Bufetat i deres region!. Spør om det blir gitt tilbud også andre steder i landet. Mange har meldt interesse for opplegget i andre deler av landet, og disse henvendelser er meldt til Bufdir.

 

Del med andre: