Morgenkaffe med Adopsjonsforum 2022

Dato: 03.05.2022
artikkelbilde
Bli med på digital morgenkaffe! I disse pandemitider kan det være et ekstra behov for kontakt, også når man ikke helt vet hva man lurer på. Kanskje ønsker du informasjon, eller bare være del av en samtale om et adopsjonsfaglig tema. Vi gir en kort introduksjon til ulike temaer og oppfordrer til å stille spørsmål og dele erfaringer. Vi planlegger flere tema. Har du tips til hva vi skal ta opp, ønsker vi at du tar kontakt.

Digital morgenkaffe med Adopsjonsforum fredager kl. 8.00 –  8.45  

Vi ønsker å være tilgjengelige uansett hvor du er i prosessen. Det kan være mange grunner til å ta en prat, særlig nå under pandemien. Under Covid -19 har vi samme telefontid som alltid, men fysiske besøk begrenses i henhold til smitteverntiltak. Vi tar gjerne samtaler, gir informasjon eller veileder via digitale plattformer som Whatsapp og Teams.  

 

Vi har valgt å fortsette med morgenkaffe annenhver fredag. Under ser du temaer som er bekreftet andre er under planalgging. Har du tips til gjester eller tema, hører vi gjerne fra deg!
Vi diskuterer ikke enkeltsaker i dette forumet. Du kan forlate møtet når du selv vil. 

 

Digital Morgenkaffe var godt nok besøkt til at vi fortsetter vinter/vår 2022, så hold av datoene:

 

4. februar: Tema: Godkjenningsprosessen i Norge. Gjest: Bufetat Øst, v/Mette Solli og Thale Falck

18. februar: UTSATT pga sykdom. Tema: «Hvordan bearbeide vonde følelser og opplevelser knyttet til adopsjon, og snu det til noe positivt?» Gjest: Ingrid Kloster-Jensen, skribent og barnevernspedagog.

4.mars: Tema: ‘’Se hele mennesket’’. Gjest: Leon Romestrand, lederutvikler og foredragsholder MOT Norge 

18.mars: Tema: Tanker og følelser om egen opprinnelse, foreldres respons og hvordan være en god støtte. Gjester: Sandra Gulbrandsen, bibliotekar og snapper Adoptertlife, og Angelica Hages, koordinator for tjenesten Etteradopsjon.

1.april: Tema: Rus i svangerskapet og mulige konsekvenser for barnet senere i livet. Gjest: Gro Løhaugen, psykologspesialist, forsker og leder for Regional kompetansetjeneste for barn og unge med medfødte russkader Helse Sør-Øst.

Påske

22.april: Tema: Erfaringer med å adoptere 4-5 åringer, "store" barn. Gjest: Jim Lysgård, ble pappa til 4-åring.

6.mai: Tema: Erfaringer «Hvordan bearbeide vonde følelser og opplevelser knyttet til adopsjon, og snu det til noe positivt?» Gjest: Ingrid Borka Kloster-Jensen, skribent og barnevernspedagog. Du finner mer informasjon om tema og gjest i Human Aspect - søk på "Ingrid" og i VG Debatt "Kanelboller uten kanel".

20.mai: Tema: Adopsjon og sosiale medier. Det er mye å forholde seg til når det gjelder sosiale medier, adopsjon og opprinnelse, både som adoptert og som foreldre. Hva sier forskningen om dette temaet? Gjest: Gera Ter Meulen, forsker på fosterhjem og adopsjon. Mer her: KnowledgeBureauterMeulen PS. Foredraget vil være på engelsk. Det vil bli muligheter for spørsmål og refleksjon etter hennes innlegg. Send gjerne inn spørsmål eller dilemmaer på forhånd så ser vi om det kan besvares i innlegget.

 

Vi oppfordrer til å sende inn spørsmål på forhånd! info@adopsjonsforum.no Dette både fordi vi ønsker å besvare/ta opp det dere har behov for, og fordi noen av møtene legges opp til samtale/intervju/refleksjon og for at gjestene skal kunne svare best mulig.

 

Hvis du ønsker å delta, sender du en e-post til info@adopsjonsforum.no med ønsket dato for deltakelse, og så sender vi deg lenke til digitalt møte i Teams. Du trenger ikke å ha Teams fra før. Du må bare klikke på lenken du mottar 

Håper vi ses! 

 

Kaffehilsen fra oss i Adopsjonsforum 

Del med andre: