Timanas utstilling er åpen - kjøp et bilde og støtt et prosjekt

Dato: 24.09.2021
artikkelbilde
Endelig kan Timana åpne utstillingen "Pasto Pesto pasta". Det har vært en lang ventetid gjennom Covid-19, men nå kan alle endelig besøke utstillingen i Albin Art i Oslo i perioden 25.9 - 30.9, Holtegata 2. Kjøp et bilde og du støtter prosjekt i Pasto!

”Pasto Pesto Pasta” er Timanas  første separatutstilling. 

Timana er en av Malerne på Ammerud. Gruppen har hatt mye suksess. De begynte å male høsten 2015 og har siden 2016  hatt 7 utstillinger sammen, bl.a. på Bogstad gård, i Tidemandstuen og hos Lions Nordstrand. Arbeidet til Malerne på Ammerud er presentert i tidsskriftet Landsbyliv.

Timana elsker farger. Hun maler i hovedsak etter frie temaer i sin egen fargerike, kraftfulle, direkte og samtidig sensitive form.

Fargene uttrykker mye stemning og i de fleste bilder ligger det fortellinger om hennes personlige opplevelser. Timana liker å utforske verden rundt seg, motiver, materialer og teknikker.

Utstillingen i Albin Art viser malerier på lerret, treplater og papir, keramikk-trykk, objekter og fotografier.

Tittelen til utstillingen – en lek med ord – er satt sammen av navnet på det vakre stedet hun er født og kulinariske ingredienser som hun setter stor pris på:

Timana kommer fra Pasto, en fargerik by sør i Colombia, som ligger på ca 3000m høyde i de vakre Andesfjellene, like ved ekvator, med en aktiv vulkan som nærmeste nabo. Timana elsker pasta, gjerne med masse deilig pesto! Og det maler hun!

Hennes bilder sprer energi og glede. Det kan du se i utstillingen. Nå ønsker hun også å gi noe tilbake til Pasto:

Med utgangspunkt i barnehjemmet ”Casa de Belen” har det utviklet seg en skole. Pro Pastoforeningen, nå Maria de Nazareth Foundation i Norge, har støttet skole-prosjektet i mange år.

Timana ønsker å bruke eventuelle overskuddspenger av salg fra sin kunstutstilling til å støtte kunstneriske aktiviteter for unge mennesker. Pengene vil gå uavkortet til bistandsprosjektet til Maria de Nazareth Foundation.

Hun håper at dette - spesielt etter Coronapandemien -  kan gi litt trøst og glede.

Du kan lese mer om Pastoprosjektet på Facebook.

 

Del med andre:
shadowsak