Situasjonen sør på Madagaskar er kritisk

Dato: 29.03.2023
artikkelbilde
Situasjonen sør på Madagaskar er regnet av FNs matvareprogram (WFP) som et av landene med størst behov for hjelp. Adopsjonsforum har besluttet å støtte WFP gjennom Bistandsfondet. Les gjerne mer i artiklene under og ønsker du å støtte, oppfordrer vi til å støtte direkte til organisasjonene som arbeider i området.

Situasjonen sør på Madagaskar er prekær

Situasjonen sør på Madagaskar er kritisk pga. tørke over lengre tid. Foreldre klarer ikke skaffe nok mat og rent vann til sine barn. FN mener dette er en klima-utløst katastrofe og en krise som får for lite oppmerksomhet. Krisen er ikke knyttet til krig eller konflikt, og får kanskje av den grunn mindre oppmerksomhet enn den burde.

Adopsjonsforum har besluttet å overføre NOK 50.000,- fra Bistandsfondet til Verdens Matvareprogram (WFP) som bistår direkte sør på Madagaskar. Tusen takk til alle som har bidratt frivillig, slik at fondet kan benyttes i slike situasjoner. Ønsker du mer informasjon og/eller å støtte, kan du gå direkte til FNs matvareprogram: https://www.wfp.org/emergencies/southern-madagascar-emergency

Unicef (FNs barnefond) er også til stede og du kan lese mer og/eller støtte direkte her:
https://www.unicef.no/nyheter/nod/ekstrem-torke-tvinger-madagaskar-i-knestaende

Leger uten grenser er også tilstede og du kan lese og/eller støtte direkte her:
https://legerutengrenser.no/land/madagaskar

 

Fra en artikkel i Bistandsaktuelt, publisert på nett 3.november 2021:

«FN-alarm om klima-utløst sult: «Verden må våkne!»

Global oppvarming har ført til at nesten 30.000 mennesker er rammet av hungersnød som følge av tørke på Madagaskar, advarer FN. Eksperter ser det som et tidlig tegn på hva verden har i vente.

FN beskriver situasjonen flere steder i øyrepublikken som hjerteskjærende. Befolkningen på øya, som ligger i Det indiske hav øst for det afrikanske fastlandet, opplever den verste tørken på fire årtier.

Verdens matvareprogram (WFP) opplyser at mer enn 27.800 mennesker nå lider av hungersnød i landet. I tillegg er over 1,3 millioner mennesker ansett for å være i en matvarekrise eller unntakstilstand.»

Du kan lese mer i artikkelen i Bistandsaktuelt fra 3.november 2021 her:

https://www.bistandsaktuelt.no/nyheter/2021/fn-slar-alarm-om-klima-utlost-sult-pa-madagaskar-ntb/

Del med andre: