Digital morgenkaffe med Adopsjonsforum våren 2023

Dato: 20.09.2023
artikkelbilde
Bli med på digitial morgenkaffe! Vi ønsker å være tilgjengelige uansett hvor du er i prosessen. Det kan være mange grunner til å ta en prat. Kanskje ønsker du informasjon eller være en del av en samtale om et adopsjonsfaglig tema. Digital morgenkaffe er et møtepunkt hvor vi samles rundt et tema knyttet til adopsjon. Her ønsker vi å skape et rom for å lytte til erfaringer, kunnskap og sammen reflektere og bli litt klokere. Vi oppfordrer til å stille spørsmål og dele erfaringer. Morgenkaffen er hver andre fredag fra kl. 8.00- 8.45 på teams.

 

Vi er nå i gang med vår 5. sesong med  morgenkaffe annenhver fredag.  Har du tips til gjester eller tema, hører vi gjerne fra deg! Vi diskuterer ikke enkeltsaker i dette forumet. Du kan forlate møtet når du selv vil. 

 

Vi oppfordrer til å sende inn spørsmål på forhånd! info@adopsjonsforum.no Dette både fordi vi ønsker å besvare/ta opp det dere har behov for, og fordi noen av møtene legges opp til samtale/intervju/refleksjon og for at gjestene skal kunne svare best mulig.

 

Datoer og tema: 

 

20.01.2023,  Utrednings- og godkjenningsprosessen i Bufetat v/ Thale Falck og Mette Solli. 


03.02.2023,  Tilknytning. Gjest: psykolog Mee Ra Lee. HVa er tilknytning? Hvilke konsekvenser kan mulige tilknytningsbrudd ha for et barn? Hvordan kan vi møte barn som har opplevd tilknytningsbrudd på en god måte? 

 

17.02.2023,  Spagaten.no- mellom to verdener.  Sanden Media v/ Livar Hølland og en av fortellerne.  «Hvor kommer du egentlig fra?» «Så flink du er til å snakke norsk!» «Har du funnet dine egentlige foreldre?» Selv om spørsmålene kan virke uskyldige og kommentarene velmenende, bidrar de ofte til å forsterke en følelse av å være annerledes og å ikke høre til. Historiene du finner på www.spagaten.no viser et stort mangfold i tanker og erfaringer knyttet til det å være utenlandsadoptert i Norge. Hvorfor ønsket Sanden Media og lage disse filmene og hvorfor er disse filmene viktige? 

 

28.04.2023, Prematurforeningen. Hva er det viktig at foreldre er bevisst på i omsorgen for og i oppfølgingen av et prematurt født barn? 

 

12.05.2023: Vi møter forfatter Synne Sun Løes som leser fra sin siste bok, "ingen kan spytte på et smilende ansikt" og deler sine refleksjoner rundt identitet. 

 

02.06.2023: Daksha Lursås har skrevet en mastergradsoppgave om hvordan elever som er adoptert fra utlandet forholder seg til egen identitet i møte med ungdomsskolen.

 

16.06.2023: Hvordan gjenkjenne symptomer på postadoptiv depresjon og hvordan møte det? Gjester: Karoline Eik-Åheim (mor) og psykolog Gudrun Breivik Køhn ved seksjon for familiebehandling, sped- og småbarnsteamet i Skien kommune. 

 

Har du spørsmål til våre gjester? Send gjerne spørsmålet ditt i forkant av morgenkaffen til info@adopsjonsforum.no eller still spørsmålet underveis i møtet.

 

Datoer og tema oppdateres fortløpende når våre gjester har bekreftet. 

 

Påmelding: send e-post til info@adopsjonsforum.no med ønsket dato for deltakelse, og så sender vi deg lenke til digitalt møte i Teams. Du trenger ikke å ha Teams fra før. Du må bare klikke på lenken du mottar 

 

 

Håper vi ses! 

Del med andre: