«Tilbake til begynnelsen» på nett

Dato: 24.06.2014
artikkelbilde
Fra coveret til filmen «Tilbake til begynnelsen» som omhandler Aleksander Dario Nilsens tilbakereise til Colombia. Foto: Clutch
Nå er dokumentarfilmen «Tilbake til begynnelsen» åpent tilgjengelig på nettet. Filmen omhandler Aleksander Dario Nilsen som i 2002 dro til Colombia og – på mirakuløst vis – fant sin biologiske mor.

Filmen hadde premiere i 2005, og det var mange som lot seg berøre av den eventyraktige historien om hvordan Aleksander finner sin mor blant 500 000 innbyggere i den colombianske byen Armenia. Et varmt forhold oppstår umiddelbart mellom mor og sønn, til tross for språklige og kulturelle barrierer. Etter hvert oppstår også dramatikk på grunn av de vanskelige omstendighetene moren lever under i Colombia.

Det er Aleksander Dario Nilsen som har regi på filmen sammen med Claus Morten Pedersen. Aleksander driver i dag sitt eget produksjonsfirma for TV og film. Filmen var mye omtalt i norske medier, og ble blant annet kåret til beste dokumentar av Dokma-festivalen og nominert til Gullruten i 2005. 

Se filmen her.

Se TV2s intervju med Aleksander Dario Nilsen om filmen.

Se NRKs intervju med Aleksander Dario Nilsen om filmen.

Del med andre: