Øk adopsjonsstøtten!

Dato: 29.04.2015
artikkelbilde
De tre adopsjonsforeningene har startet en egen Facebook–kampanje: "Øk adopsjonsstøtten". På Facebook–siden vil vi samle inn underskrifter for å legge press på politikerne til å heve støtten, slik de har programfestet!

Publisert første gang 23.08.2013

I litt over en måned har de tre adopsjonsforeningene organisert kampanjen "Øk adopsjonsstøtten". Målet med kampanjen er å få stortingsflertallet til å innfri det de allerede har programfestet: å øke adopsjonsstøtten til folketrygdens grunnbeløp (1 G). Nåværende adopsjonsstøtte ligger per april 2013 på kr 45 330, mens folketrygdens grunnbeløp økte til kr 85 245 fra 1. mai i år.

Foreningene har blant annet opprettet en Facebook–side med navnet "Øk adopsjonsstøtten!" for kampanjen, der vi ønsker å samle inn underskrifter for å legge press på politikerne. Målet er at de endelig realiserer sine egne programløfter i statsbudsjettet for 2014. 

Vi håper at alle som leser dette vil støtte kampanjen ved å skrive under, like siden og dele lenken til den med andre. Så langt har over 950 har signert på underskriftskampanjen og over 35 000 har lest om den. Vi har nå fått 1 100 underskrifter og det øker stadig.

Gå til siden her.

Dagens støtte – for lav
Utover dette skal adopsjonsforeningene drive lobbyvirksomhet overfor stortingspolitikerne. Målet er også å få utspill i media med fokus på temaet.

Adopsjonsstøtten ble etablert for å gjøre det mulig for flere å adoptere. Det er ikke tilfelle per dags dato, da støtten verken gjenspeiler den generelle prisutviklingen i Norge eller de stadig økende adopsjonskostnadene. Ved å øke adopsjonsstøtten til folketrygdens grunnbeløp vil flere få mulighet til å bli foreldre gjennom internasjonal adopsjon. Og flere barn vil få mulighet til få gode og omsorgsfulle familier i Norge! 

Del med andre: