Skal jeg fortælle dig om adoption?

Tekst: Adopsjonsforum // Dato: 05-01-2016
Boken gir adopterte barn et verktøy til å analysere vanskelige følelser og ikke minst snakke om dem med foreldrene sine, noe som kan være til stor hjelp for den videre foreldre-barn-relasjonen.

Anmeldt av Mia Gill Kristiansen

Denne lille håndboken er skrevet for å gi barn og voksne større innsikt i adopsjon, og forfatteren har latt skolejenta Marie fortelle leseren om temaet. Marie er selv danskadoptert, men har også venner som er internasjonalt adopterte. Å la den adopterte fortelle selv kan være et godt pedagogisk virkemiddel når man skal henvende seg til barn. Det gir også Marie muligheten til å snakke om de vonde tingene som ligger bak en adopsjon på en, til dels, svært direkte og forståelig måte som barn kan identifisere seg med.

Boken gir i tillegg adopterte barn et verktøy til å analysere vanskelige følelser og ikke minst snakke om dem med foreldrene sine, noe som kan være til stor hjelp for den videre foreldre-barn-relasjonen. Boken gir også mer kunnskap til ikke-adopterte barn, og ikke minst muligheter til å reflektere over hvilke spørsmål som kan være sårende å stille en adoptert. Til slutt kommer noen gode anbefalinger både til foreldre og lærere som skulle være enkle å etterleve i praksis.

«Skal jeg fortælle dig om adoption?» er opprinnelig skrevet av britiske Anne Braff Brodzinsky. Ideelt sett skulle boken ha foreligget på norsk, men enn så lenge kan den danske versjonen være et inspirerende og praktisk redskap som også norske adoptivfamilier kan benytte seg av. Anbefales!

Forfatter: Anne Braff Brodzinsky
Illustrasjoner: Kirsten Gjerding
Forlag: Dansk Psykologisk Forlag, www.dpf.dk
Kategori: Faktabok
Utgivelsesår: 2014